12/17/2013

Hennan joulun pelastavat luumurahkaleivokset

Minä <3 luumurahka, now and forever. Tätä suhdetta eivät kaada puolukkajäädykekokeilut, eivät suklaamousset. Jouluna on pakko syödä luumurahkaa, ilman sitä koko juhla voidaan perua. Tai ainakin se syömisosuus. Sitä samaa rahkaa on nyt kuitenkin syöty todella monta vuotta ja niinpä kokeilunhaluisena ihmisenä kehitin uuden tavan nauttia tätä elämän eliksiiriä. Onnistuin hyvin, vain vaivoin sain siirrettyä herkut pakastimeen joulua odottamaan. 
Leivoksen sisällä on tavallinen luumurahka liivatteella hyydytettynä ja pohjana pipari. Joskus vuosia sitten tein luumurahkaa keittämällä itse marmeladia ja odotin tajunnanräjäyttävää makuelämystä. Mutta mitä vielä, e-koodeilla höystetty kaupan hillosta tehty luumurahka on todellakin yhtä herkullista! Ja täytyyhän niitä Saarioisen äitejäkin jonkun työllistää. 
Suvin vinkin ansiosta kuorruttaminen oli helppoa, sillä se on kaupan hyllyltä löytyvää O`hoj:n kovettuvaa suklaakastiketta. Toimi hyvin ja maku on kohdallaan. Kuvista kuitenkin huomaatte että täysin sileän pinnan saaminen on vaikeaa, sillä kuorrutus kovettuu nopeasti. Olen tunnettu siitä, että kokeilen aina heti kaikki uutuustuotteet, mutta ihmeekseni huomasin että kyseinen suklaakastike on hiipinyt kaupan hyllyille huomaamattani. Aivan innostuin tästä tuotteesta!
Tein leivokset silikonisiin muffinivuokiin. Jäädytin ne ennen vuoasta irrottamista, eikä kelmua tarvittu. Suosittelen kuitenkin kelmuttamaan vuoat, jos et pakasta niitä. Leivokset voi tietenkin tehdä melkein mihin astiaan vain tai vaikka kuivakakkuvuokaan.

Luumurahkaleivokset (6kpl)

2 dl vispikermaa
250g rahkaa
noin puoli purkkia tai maun mukaan luumumarmeladia
2 tl vaniljasokeria
(sokeria)
3 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahka, luumumarmeladi ja sokeri. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota ne pieneen tilkkaan vettä. Itse teen aina niin että laitan liivatelehdet ja n. 1rkl vettä mikroon ja kuumennan kunnes liivate liukenee. Kondiittorimestarit eivät ehkä suosittele tätä liivatteen mikrossa kuumentamista, mutta aina olen näin onnistunut ja helpoin tie, paras tie! Valuta liivate ohuena nauhana rahkan sekaan samalla sähkövatkaimella sekoittaen. Jaa rahka vuokiin ja paina päälle pipari. Anna hyytyä jääkaapissa/pakastimessa, riippuen siitä kuinka kiire sinulla on ;). Lopuksi kumoa leivokset, valuta päälle suklaakastiketta ja koristele esimerkiksi valkosuklaalla ja nonparelleilla.

2 kommenttia:

  1. NO OLIPA HYVÄ KEKSINTÖ

    VastaaPoista
  2. Onko näissä päällä sulatettua suklaata vai mitä suklaakastiketta ku on noin hienosti koko leivoksen peittäny.

    VastaaPoista

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!