12/08/2013

Love me tender- coconut cake


Tämä kakku on enkelten ruokaa! Pehmeä, ilmava ja makea. Tämä juhlava kakku sopii mielestäni mainiosti joulun kahvipöytään ja on hyvää vaihtelua perinteisille joululeivonnaisille. Voit tehdä sen hyvissä ajoin ennen joulukiireitä, sillä se jopa paranee ja mehevöityy pakastettaessa. Itse pakastin valmiin kakun, mutta halutessasi voit tehdä marengin vasta juuri ennen tarjoilua. Resepti on muunnelma Gracelandista tuliaisina saadusta Elvis-keittokirjasta. Vaikka kakku saattaakin vaikuttaa hieman työläältä, on tulos kaiken vaivan arvoinen!

Sienikakkupohja 22cm vuokaan:
4 munaa (huoneenlämpöisiä)
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl kiehuvaa vettä
3 dl vehnäjauhoja

Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ja lisää kiehuva vesi vähitellen jatkuvasti sähkövatkaimella sekoittaen. Kääntele varovasti nuolijalla jauhot vaahtoon. Voitele ja jauhota vuoka korppujauhoilla ja lisää taikina. Paista kakkua 200 asteisen uunin alatasolla n. 30 minuuttia. Jos kakku ruskettuu liikaa, laita folio kakun päälle.

Täyte:
3 dl maitoa
2 dl vanilliinikreemijauhetta
1 dl paahdettuja kookoshiutaleita

Valmista kreemi pakkauksen ohjeen mukaan. Paahda 2 dl (joista 1dl koristeluun) kookoshiutaleita kuivalla pannulla kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää kookos kreemin joukkoon.

Kuorrutus:
1,5 dl sokeria
1/4 tl suolaa
0,8 dl vettä
2 tl vaaleaa siirappia (tai vaahterasiirappia)
2 isoa kananmunanvalkuaista
(1 tl vaniljatiivistettä)

Kuorrutus valmistetaan vesihauteessa. Valitse kattila ja kulho, jotka sopivat yhteen eli kulho pysyy tiiviisti kattilan päällä. Laita kattilaan vettä (alle puoleen väliin) ja anna kiehua hiljalleen. Lisää kaikki aineet kulhoon, laita kulho vesihauteeseen (tarkista ettei kulhon pohja osu veteen!) ja vatkaa sähkövatkaimella täydellä teholla 7minuuttia tai kunnes vaahto on kiinteää. 

Leikkaa kakku kolmeen osaan, kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla ja lisää väleihin kreemi. Pursota tai levitä huolettomasti lusikalla kuorrutus kakun päälle. Koristele lopuksi paahdetuilla kookoshiutaleilla. Elviksen tyyliin voit lisätä  kakun päälle oikean kukan, jonka varsi on
päällystetty foliolla. Itse päätin jättää kukat toiseen kertaan...

- Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!