9/01/2014

Pannupizza Pressaparin tapaan




Olen elämäni eikana syönyt jos jonkinmoista pitsaa niinkuin suurin osa ihmisistä. Pitsaa tilatessa ei myöskään koskaan voi tietää mitä saa, sen vuoksi jätänkin pitsan tilaamisen useimmiten tekemättä, ellen ole varma että se on erinomaista. Mielestäni parhaat pitsat saa ehdottomasti Tampereen Napolista. Tämä pannupitsaohje on kehittynyt vuosien saatossa ja kehittynyt minun ja mieheni ehdottomaksi bravuuriksi. Juurikin Napolissa mieheni meni täysin sekaisin heidän kana, ananas, barbeque-kastike pitsastaan ja minä luonnollisesti heti uhosin, että opettelen tekemään yhtä hyvää pannupitsaa itse kotona.  Salaisuus piileekin paistamisen jälkeen pitsan päälle lisättävässä barbeque-kastikkeessa, koska silloin myös paksut reunat maistuvat tosi hyviltä! parhaan lopputuloksen saat luonnollisesti valurautapannulla, mutta hätätapauksessa voit kokeilla tehdä pitsat piirakkavuokaan.


Pannupizza Pressaparin tapaan (1 iso ja 1 pieni pitsa)


Taikina


3 dl vettä
2 dl täysvehnäjauhoja
4- 5 dl vehnäjauhoja
1 ps kuivahiivaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä

Lämmitä vesi hieman kättä lämpöisemmäksi. Lisää veteen kuivahiiva ja sokeri, ja sekoita ne hyvin keskenään. Anna oleentua pari minuuttia. Lisää suola ja jauhoja pikku hiljaa esimerkiksi puuhaarukalla sekoittaen. Kun taikina alkaa paksuuntumaan, ala vaivaamaan taikinaa. Vaivaa taikina kiinteäksi palloksi. Lisää vaivaamisen loppupuolella oliiviöljy. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota n. 45 minuuttia.

Tomaattikastike


1 prk tomaattimurskaa
2-3 valkosipulinkynttä
n. 2cm palanen tuoretta chiliä
1 tl valkoista balsamicoa
1 tl suolaa
tilkka oliiviöljyä
ripaus sokeria
oman maun mukaan chipotle-tabascoa

Pilko valkosipulinkynnet ja chili hienoksi. Kuullota sipuleita ja chiliä öljytilkassa muutama minuutti. Lisää tomaattikastike ja muut mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä siihen saakka kun alat täyttämään pitsoja.

Päälle

sipulia suikaleina
pekonia
juustoraastetta
barbeque-kastiketta


Öljyä valurautapannut (isompi ja pienempi), ja levitä taikina pannuille niin, että myöskin pannun reunoilla on taikinaa. Kaada pohjalle runsaasti tomaattikastiketta. Sen jälkeen laita pohjan päälle sipulit ja pekonit. Peitä komeus juustoraasteella ja paista 250 asteessa n. 15 minuuttia. Ennen tarjoilua kuorruta pizzat barbeque-kastikkeella.



 
- Suvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!