9/12/2014

Syksyinen kardemummakakku omenatuorejuusto sydämellä

En ole kuivakakkujen ylin ystävä. Usein kakut ovat nimensä mukaan kuivia, ja todella murenevia. Törmäsin netissä kauan aikaa sitten ohjeeseen, jossa perinteisen kuivakakun väliin oli tehty tuorejuustosydän, ja siitä asti idea on kummitellut mielessäni. Koska kotimaiset omenat ovat parhaillaan, päätin että väliin  tulee omenajuustokakkutäyte. Viimeistelin kakun vielä lopuksi kinuskikastikkeella. Suureksi hämmennyksekseni myös äitini söi kakkua, joten kovin pahaa se ei voinut olla! Jos olisin ollut innokkaampi, niin olisin keitellyt kakun päälle suolakinuskin, mutta ei sitä aina vaan huvita. Jääkaapista löytyi onneksi valmista toffee-kastiketta, ja oikein mainiosti sekin hoiteli asiansa. Mutkat suoriksi sanon minä!


 Mutta tähän loppuun voin todeta, että leipominen ja muutaman kilon pudottaminen eivät kyllä sovi mitenkään yhteen. Kaikkea mitä leipoo, on luonnollisesti pakko maistaa, että tietää kehtaako reseptiä pistää jakoon muille. Ja sitten täytyy ottaa vielä varmistuspala, että oliko se oikeasti niin hyvää, vai oliko maku pelkkää harhakuvitelmaa. Ja lopulta ehkä kolmas ja neljäs pala... Mutta nyt kun pääsin asian syrjään kiinni, niin olen silti kyllä sitä mieltä, että liian monet naispuoleiset kanssakulkijat ovat aina laihiksella. Koskaan omaan painoon ei olla tyytyväisiä, ja minä sanon, ettei kyllä kovin pian tulla olemaankaan. Vaa`an todellisilla numeroilla ei ole mitään väliä, vaan se on aina se 5 kiloa minkä jälkeen onni ja autuus olisi saavutettu. Monestakaan asiasta en ole elämässä täysin varma, mutta  uskon, että onni alkaa itsensä hyväksimisestä, eikä jatkuvasta sättimisestä ja huonosta omasta tunnosta. Täten rohkaisen kaikkia lukijoita rakastamaan itseään, leipomaan tämän kakun, ja syömään palan tai kaksi ilman huonoa omaatuntoa. 

Kardemummakakku



200 g voita
3 dl sokeria
3 munaa
5 dl jauhoja
1 tl soodaa
1 prk ranskankermaa
2 tl kardemummaa
1-2 rkl sitruunamehua

Kinuskikastiketta koristeluun

Sulata voi, ja anna jäähtyä hetki. vatkaa sillä aikaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä sooda, vehnäjauhot ja kardemumma, ja lisää muna-sokeriseokseen. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi, ranskankerma ja sitruunamehu. Valmista omenatuorejuustotäyte. Voitele kakkuvuoka. Laita noin puolet taikinasta vuoan pohjalle, levitä väliin tuorejuustotäyte ja laita loppu kakkutaikina päälle. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.  Valuta hieman jäähtynen kakun päälle kinuskikastiketta.

Omenatuorejuustotäyte


200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
3/4 dl sokeria
3 dl kuutioitua omenaa (2-3 keskikokoista)
1 tl kanelia

Sekoita tuorejuustotäytteen ainekset keskenään. 

- Suvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!