10/30/2014

Gluteeniton Rocky Road mutakakku


 Usein gluteeniton leivonta mielletään vaikeaksi, erityisiä leivontatarpeita vaativaksi ja vielä kaiken lisäksi mauttomaksi. En ollut aikoihin tehnyt mutakakkua, ja jostakin sain lopulta idean toteuttaa leipomishimoni Rocky Roadin hengessä. Rocky road on perinteinen amerikkalainen herkku, jonka sisältöön kuuluu vaahtokarkit, suklaa ja pähkinät ja reseptistä riippuen myös jotain muuta, kuten kuivattuja hedelmiä. Ensimmäisellä kerralla koitin tehdä kakun pelkistä perunajauhoista, mutta lopputuloksessa jauhot maistuivat mielestäni liikaa. Lopulta päädyin laittamaan kakkuun puolet mantelijauhoja ja puolet perunajauhoja, joka osottautui täysin oikeaksi ratkaisuksi.


Jos kakun himo iskee silloin, kun vieraita ei ole tulossa, on ohje helppo myös puolittaa, ja tehdä n.18 cm halkaisijan irtopohjavuokaan. Lyhennä silloin kypsennysaikaa jonkin verran. Täysin tarkkaa kypsennysaikaa on vaikea sanoa, sillä kypsennysaika riippuu täysin uunista. Itse suosittelen laittamaan kellon soimaan n. 20 minuutin jälkeen, jonka jälkeen voi sitten seurailla miltä uunissa näyttää.Yllätyin muuten miten hyvältä kakku maistui vielä seuraavana päivänä, kun hieman raaka keskusta oli jähmettynyt jääkaapissa! Maku oikeastaan vain parani seuraavaan päivään mennessä, joten voit tehdä tämän myös edellisenä päivänä, ja nostaa jääkaappiin odottamaan



Gluteeniton Rocky Road mutakakku (10-12 palaa)


150 g voita
200 g tummaa suklaata
2 dl (ruoko)sokeria
4 munaa
1 dl mantelijauhoa
1 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 dl rouhittuja pähkinöitä (esim. cashew, pekaani, saksanpähkinä)
2 dl pieniä vaahtokarkkeja

koristeluun pieniä vaahtokarkkeja, sulaa suklaata, pähkinöitä, suolakinuskikastiketta tms.

Sulata voi ja suklaa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet pähkinöitä ja vaahtokarkkeja lukuunottamatta kulhossa ja siivilöi ne muna-sokeriseokseen. Sekoita isolla lastalla varovasti sekaisin. Sekoita lopuksi joukkoon sulanut voi ja suklaa. Kääntele lopuksi sekaan vaahtokarkit ja pähkinät. Leikkaa irtopohjakakkuvuoan (24-26 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa n. 30 minuuttia tai kunnes kakku vaikuttaa lähes kypsältä (keskusta saa olla hieman raaka). Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua tai tarjoa täysin kylmenneenä. Koristele kakku haluamallasi tavalla.


2 kommenttia:

  1. Heips! Jos tekisi kakkua pellillisen niin monenko kertainen taikina saisi olla? ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Taikinan määrähän riippuu tietysti paljon uunipellin koosta ja siitä, kuinka paksun piirakasta haluaa. Itse kokeilisin ehkä kolminkertaista taikinaa, jos kyseessä on keskikokoinen pelti :). Kerrohan onnistuiko kokeilu!

      Poista

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!