10/09/2014

Mehevät kurpitsa-valkosuklaaruudut


 Kurpitsa on minulle suhteellisen uusi tuttavuus leipomisessa. Tai epävirallisesti olemme kyllä tutustuneet jo lapsuudessa muumilaakson tarinoiden myötä vuosia sitten. Muistan kuinka muumimamma teki kurpitsasta kaikkea mahdollista, ja haaveilin, että kunpa saisin itse maistaa joskus esimerkiksi muumimamman kurpitsapiirakkaa tai keittoa. Kuten jo edellisessä kurpitsapostauksessa kerroin, olen nyt parina vuonna saanut lahjaksi suuren kurpitsan. Pari päivää sitten tuli päähäni ajatus mehevistä kurpitsa-valkosuklaaruuduista. Aikani reseptiviidakossa pyörittyäni tulin siihen tulokseen, että suurin osa ohjeista oli liian kuivia, joten omaan intuitioon oli taas kerran tyytyminen. Lopputuloksesta tuli ihanan tahmainen, jopa  hieman taikinainen, vaikka kypsensin ruudut täysin kypsäksi. Jos rakastat tahmaisia blondieseja tai brownieseja, niin tämä resepti on juuri sinua varten.

 

 Kurpitsa-valkosuklaaruudut


200 g voita
2 1/2 dl kurpitsasosetta
3 dl sokeria
1 muna
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniljaesanssia tai vaniljasokeria
100 g valkosuklaata pilkottuna

Sulata voi paistinpannulla. Kun voi on sulanut, siirrä pannu pois levyltä ja sekoita joukkoon kurpitsasose, vaniljaesanssi,sokeri ja muna. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaneli erillisessä kulhossa ja sekoita taikinaan. Kun taikina on hieman jäähtynyt, sekoita joukkoon paloiteltu suklaa. Vuoraa n.25 cm x 25 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla, kaada taikina siihen, ja paista 175 asteessa 25-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!