Kurpitsa on minulle suhteellisen uusi tuttavuus leipomisessa. Tai
epävirallisesti olemme kyllä tutustuneet jo lapsuudessa muumilaakson
tarinoiden myötä vuosia sitten. Muistan kuinka muumimamma teki
kurpitsasta kaikkea mahdollista, ja haaveilin, että kunpa saisin itse
maistaa joskus esimerkiksi muumimamman kurpitsapiirakkaa tai keittoa.
Kuten jo edellisessä kurpitsapostauksessa kerroin, olen nyt parina
vuonna saanut lahjaksi suuren kurpitsan. Pari päivää sitten tuli päähäni
ajatus mehevistä kurpitsa-valkosuklaaruuduista. Aikani
reseptiviidakossa pyörittyäni tulin siihen tulokseen, että suurin osa
ohjeista oli liian kuivia, joten omaan intuitioon oli taas kerran tyytyminen.
Lopputuloksesta tuli ihanan tahmainen, jopa hieman taikinainen, vaikka
kypsensin ruudut täysin kypsäksi. Jos rakastat tahmaisia blondieseja tai
brownieseja, niin tämä resepti on juuri sinua varten.
Kurpitsa-valkosuklaaruudut
200 g voita
2 1/2 dl kurpitsasosetta
3 dl sokeria
1 muna
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniljaesanssia tai vaniljasokeria
100 g valkosuklaata pilkottuna
Sulata voi paistinpannulla. Kun voi on sulanut, siirrä pannu pois
levyltä ja sekoita joukkoon kurpitsasose, vaniljaesanssi,sokeri ja muna.
Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaneli erillisessä kulhossa ja sekoita
taikinaan. Kun taikina on hieman jäähtynyt, sekoita joukkoon paloiteltu
suklaa. Vuoraa n.25 cm x 25 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla, kaada
taikina siihen, ja paista 175 asteessa 25-30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!