11/14/2014

Nachot uunissa kaikilla mausteilla

 

Perjantai - mikä ihana syy överimässäilyyn! Vaikka yritän nauttia kaikista viikonpäivistä yhtä paljon, ja välttää ajatusta, että elämä tapahtuu vain viikonloppuna, niin kyllä perjantaissa silti on jotain mahtavaa! Itse asiassa vielä toistaiseksi meidän perheessä viikonlopun vietto alkaa usein jo torstai-iltana, kun perjantaina ei yleensä ole luentoja ja torstaina on saunavuoro(!). Täytyy myöntää, että saunavuoron omistaminen tekee saunomisesta viikon kohokohdan. Olisihan se hienoa, jos olisi oma sauna, mutta luulen, että silloin katoaa osa siitä maagisuudesta, mikä tulee kerran viikossa tiettynä ajankohtana saunomisesta. Mielestäni paras tapa viettää perjantai-iltaa on ehdottomasti viettää sitä kotona joko ystävien kesken tai miehen kanssa. Saattaa kuulostaa kliseiseltä ja tylsältä, mutta suhteellisen kiireistä elämää eläessä sitä alkaa arvostamaan niitä hetkiä kun voi tehdä ison kasan mättöruokaa ja käpertyä sohvalle viltin alle katsomaan jotain enemmän tai vähemmän hyvää elokuvaa.


Muutama viikko sitten meillä oli tälläinen ilta kaveripariskunnan kanssa. Elokuvakerhossamme katsottiin tällä kertaa Jedin paluu. Koska elokuvailta ei ole mitään ilman kunnon tarjoiluja, niin valmistimme mättöruokien aatelia eli nachoja uunissa kaikilla mausteilla. Tätä amerikkalaista herkkua voi tuunata haluamallaan tavalla, jauhelihan voi vaihtaa vaikka kanaan tai halutessaan jättää kokonaan pois ja lisätä nachoihin esimerkiksi purkillisen juustokastiketta ja niin edelleen. Suosittelen kuitenkin laittamaan joukkoon edes jonkin verran jalapenoja, koska ne tuovat makua muuten aika lempeään kokonaisuuteen. Tästä annoksesta söi 4 henkilöä itsensä aivan täyteen, ja vähän taisi jäädä ylikin, eli jos haluat tehdä tätä alkupalaksi, niin tästä riittää varmaan ainakin kymmenelle hengelle.

Huomenna onkin sitten ravintolapäivän vuoro, vihdoin ja viimein pääsen osallistumaan kyseiseen tapahtumaan sekä kahvilan pitäjänä että toivon mukaan myös osallistujana.  Mukavaa viikonloppua!

 

Nachot uunissa kaikilla mausteilla (4-5 reilua annosta)


Jauhelihaseos


400 g jauhelihaa
1 ps tacomaustetta
1 dl vettä

Paista jauheliha kypsäksi.Sekoita taco-mauste kypsän jauhelihan joukkoon, lisää vesi ja anna seoksen hautua pannulla 5-10 minuuttia keskilämmöllä kunnes kaikki neste on kunnolla imeytynyt.

Salsa


250 g miniluumutomaatteja
2 avokadoa
1 pieni sipuli
pala tuoretta chiliä
tuoretta korianteria oman maun mukaan
(limen/sitruunan mehua)

Pilko tomaatit, avokado ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Silppua chili ja korianteri ja sekoita salsan joukkoon. Sekoita halutessasi lopuksi joukkoon tilkka limemehua.

400 g maissilastuja
250 g maukasta juustoraastetta (cheddar, emmental)
viipaloituja jalapenoja
ranskankermaa tarjoiluun

Kokoaminen

Lado noin puolet maissilastuista laakeaan, suureen uunivuokaan. Laita nachojen päälle puolet jauhelihasta, salsasta, juustoraasteesta ja haluamasi määrä jalapenoja. Lisää loput maissilastut ja levitä päälle loput täytteet, viimeisenä juustoraaste. Paista nachoja 225 asteisessa uunissa n. 5-10 minuuttia kunnes juusto on saanut hieman väriä.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä, ihan parasta mättöruokaa ja riittää isommallekin porukalle :)

      Poista

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!