11/16/2014

Syntisen hyvä Snickers-täytekakku


Näin internetissä kuvan kakusta. Suuni loksahti auki, ja tuijotin kuvaa varmaan puoli minuuttia, enkä ollut uskoa silmiäni: T-Ä-Y-D-E-L-L-I-S-E-N näköinen täytekakku! Hieman onnettomaksi tuon ensitapaamisemme teki se tosiasia, että silloisessa asunnossamme ei ollut uunia, eli leipominen ei tullut kyseeseenkään. Sillä samaisella sekunnilla kuitenkin päätin, että kyseinen kakku tulee leivottavaksi heti kun pääsen oman uunin luokse Suomeen. Aina tasaisin väliajoin palasin samaiselle sivustolle katselemaan kuvia kakusta, kertailemaan reseptiä, ja miettimään miltä tuo herkku mahtaisi maistua. Vaikka oikeastaan tiesin jo vastauksen - täydelliseltä. Tietenkin huomion arvoista on se, että rakastan Snickers-patukoita, ja koska kakku luonnollisesti maistuu aivan kyseiselle suklaapatukalle, niin niiden jotka eivät siitä pidä, ei ehkä kannata vaivautua. Tai no, tämä kakku on kyllä niin hyvää, että uskon tämän voimalla kenen tahansa kääntyvät Snickersin ystäväksi. Ainakin tämän kakun muodossa.



Hehkuttamani kakun alkuperäinen resepti löytyy siis Brown Eyed Bakerin blogista. Kakkupohjan koko tuntui aika isohkolta, joten niinkuin aina, päädyin muokkaamaan reseptiä jonkin verran. Amerikkalaiseen tyyliin pohjaan olisi tullut aivan älytön määrä sokeria, joten vähensin sokerin määrää melkein puoleen, koska tajusin, että täytteet olisivat hyvin makeita. Vaikka kaupoista saakin nykyään aika hyvin Marshmallow Fluffia, päätin korvata sen helpommin saatavissa olevalla, halvemmalla ja ehkä jopa paremmin kakun tyyliin sopivalla Blå Bandin valkosuklaa-nougatmoussella. Kyseinen mousse toimii muuteen älyttömän hyvin täytekakussa vaikka sellaisenaan, joten vahva suositus täältä!


Kuulun siis siihen joukkoon, joka ei perinteisestä kermavaahtopäällysteisestä täytekakusta innostu (toisin kuin bloggaaja-kumppanini Henna), ja jos ihan suoraan sanotaan kermavaahto täytekakussa hyvin usein äklöttää minua. Niinpä olen suosiolla siirtynyt enemmän amerikkalaistyyppisiin täytekakkuihin. Itse kuitenkin päädyn aina kostuttamaan kakkupohjat, mitä Amerikan serkut eivät jostain kumman syystä tee. Kakun koristelussa suklaa-ganachen lisäämisvaiheessa kannattaa muuten olla tarkkana. Suklaata ei kannata kaataa kakun päälle kuumana, vaan suhteellisen hyvin jäähtyneenä, sillä suklaa valuu muuten helposti ihan miten sattuu kakun päälle. Mutta nyt siis itse reseptiin. Niin, ja jos jollekin vielä jäi jotenkin epäselväksi, niin tämä kakku on oikeasti silkkaa parhautta. Piste. Ugh. Olen puhunut.

You won`t regret this piece of cake...

 Snickers- täytekakku


Kakkupohja


5 1/2 dl jauhoja
4 dl sokeria
2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
3 munaa
2  dl maitoa
2 1/2 dl kahvia
1 1/2 dl öljyä

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita munat, maito, kahvi ja öljy erillisessä kulhossa ja yhdistä kuivien aineiden kanssa nopeasti sekoittaen. Voitele kolme 20 cm:n halkaisijan vuokaa, laita pohjalle leivinpaperit, öljyä reunat ja jaa taikina tasaisesti vuokiin. Paista 175 asteisessa uunissa n. 50 min. (Voit halutessasi tehdä kakun myös yhdessä hieman isommassa kakkuvuoassa, silloin paistoaika saattaa hieman pidentyä, ja kakusta ei tule aivan niin korkea)

Täyte



50 g voita
3/4 dl maapähkinävoita
3/4 dl kondensoitua maitoa
2 1/2 dl sokeria
1 ps Blå Bandin valkosuklaa-nougat moussea + 1 dl maitoa
3 dl rouhittuja suolapähkinöitä

Sulata voi ja sokeri paistinpannulla. Kun voi on sulanut lisää joukkoon maapähkinävoi ja kondensoitu maito. Anna seoksen jäähtyä kunnolla. Valmista valkosuklaa-nougatmousse pakkauksen ohjeen mukaan. Kun voi-sokeriseos on täysin jäähtynyt, sekoita joukkoon nougatmousse ja rouhitut suolapähkinät. Nosta kylmään odottamaan kakun täyttämistä.


Päällyste


150 g voita
200 g tuorejuustoa
6 dl tomusokeria
3/4 dl suolakaramellia

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vähitellen tomusokeri, ja lopuksi suolakaramellikastike. (Jos et halua tehdä suolakaramellikastiketta, voit ostaa kaupasta kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa ja lisätä siihen hieman sormisuolaa)

Suklaa-ganache


200 g suklaata
1 dl kermaa

Laita suklaa ja kerma paistinpannulle ja kuumenna sekoittaen kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna ganachen jäähtyä niin, että se on vielä hieman juoksevaa. (Jos laitat ganachen kakun päälle liian juoksevana, valuu suklaa nopeasti reunojen yli)

Koristeluun rouhittuja suolapähkinöitä & suolakaramellia
Kostutukseen maitoa tai kahvia

Kakun kokoaminen:

Jos kakkupohjat ovat epätasaisesti kohonneita, tasoita ensimmäisenä kakkupohjat, niin että ne ovat suurinpiirtein saman paksuisia. Kostuta ensimmäinen kakkupohja kevyesti. Levitä päälle puolet täytteestä. Tee samoin toinen kerros, ja nosta kolmas kerros lopuksi päälle, ja kostuta myös se. Levitä päällyste kakun päälle mahdollisimmat tasaisesti. Kaada suklaa-ganache lopuksi varovasti kakun päälle. Koristele rouhituilla suolapähkinöillä ja kinuskikastikkeella.


5 kommenttia:

  1. Moi! Ajattelin kokeilla viikonloppuna tätä kakkua. Onko kakku monelle hengelle tarkoitettu suurinpiirtein? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kakun riittävyys riippuu tietty myös siitä paljonko on muita tarjoiluita, mutta sanoisin että helposti tuosta ainakin 12 syö, koska kakku on aika tuhtia tavaraa :)

      Poista
  2. Eihän tällaista ole, wau!! Upeita leipureita!

    VastaaPoista
  3. Hei!

    Kuinka pitkään täytteen sokeria ja voita pitää sulattaa?? Niin kauan että sokeri sulaa juoksevaksiko?? Minulla meinasi palaa sokeri (tein kattilassa) ja siitä jäi sellainen kokkareinen..lisäsin kondensoidun maidon ja maapähkinävoin, niin koko komeus jämähti yhdeksi kasaksi..mitä tein väärin..?

    VastaaPoista

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!