12/21/2014

3. yötä jouluun: Taatelimuffinssit


Uskokaa tai älkää, mutta maistoin ensimmäisen kerran taatelikakkua 19-vuotiaana. Olin silloin töissä koululla, ja joulun lähestyessä yksi opettajista oli tuonut tarjolle taatelikakkua. Aluksi en tiennyt mistä on kyse, ja luulin että kakku sisälsi jäätävät määrät suklaata. Kakun makua ihmetellessäni sain kuulla, että siinä ei ollut suklaata laisinkaan, ja että kyseessä oli taatelikakku. Ja voi pojat, se oli rakkautta ensipuraisusta! Siitä asti olen valmistanu taatelikakun joka vuosi. Itse pidän enemmän juuri erityisen kosteista taatelikakuista siinä missä joidenkin makuun kuivemmat versiot tuntuvat toimivan paremmin. Tällä kertaa kokeilin tehdä kakun muffinssien muotoon, ja lisäsin taikinaan hieman kaakaojauhetta. Jos haluat kuitenkin pysyä täysin perinteisellä linjalla voit korvata kaakaojauheen samalla määrällä jauhoja. Aluksi suunnittelin, että olisin tehnyt muffinsseille italialaisen suklaamarenkikuorrutteen, mutta sitten totesin, että se oli jo mennyt liian överiksi. Suklaata tosin meinasin sulattaa näiden ihanuuksien päälle, mutta sitten kaikessa kiireessä en kerinnyt ja muistanut, mutta tomusokeri toimii myös oikein hyvin.


 

Taatelimuffinssit (12kpl)


250 g kuivattuja taateleita
2 dl vettä
200 g voita
 2 dl sokeria
3 munaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl kaakaojauhetta
3 dl vehnäjauhoja

Keitä taateleita vedessä n. 5 minuuttia, kunnes taatelit ovat pehmenneet. Sekoita joukkoon voi, ja anna sen sulaa. Kun voi on täysin sulanut ja seos on kädenlämpöistä, sekoita taikinaan sokeri ja munat. Yhdistä jauhot, sooda ja leivinjauhe erillisessä kulhossa ja sekoita taikinaan. Jaa taikina muffinssivuokiin, ja paista 175 asteessa 15-20 minuuttia. Koristele jäähtyneet kuppikakut tomusokerilla tai sulalla suklaalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!