12/29/2014

Uuden vuoden paras sangria



Uusi vuosi jo kolkuttelee ovella, ja pikku hiljaa alkaa ajatukset täälläkin päin suuntautumaan uuden vuoden viettoon ja tarjoiluhin. Mutta tähän väliin myönnettäköön, että kyllä vaan muutaman päivän leipomattomuus-tauko teki ihan hyvää! Tänään päätin aloittaa ruokasuunnittelun kevyesti tätä sangriaa siemailemalla, huomenna sitten taas kunnolla sorvin eli uunin ääreen! Vuoden vaihdetta juhlitaan taas kerran lähestulkoon samalla kaveriporukalla, mitä nyt muutama pienokainen on tullut biletyksiin mukaan. Usein sangria liitetään vahvasti kuumiin kesäpäiviin, mutta pienellä tuunauksella sen saa sopimaan talviseen tunnelmaankin hyvin helposti. Ginger ale tuo juomaan mukavaa mausteisuutta, ja kanelitanko häivähdyksen joulusta. Granaattiomena ja päärynä sopivat hyvin yhteen, mutta toki voit halutessasi käyttää sangriassa myös muita hedelmiä, esimerkiksi luumut sopivat tähän erinomaisesti.


 

Talvisangria


2 tölkkiä (n.7dl) ginger alea
1/2 pulloa punaviiniä
1 kanelitanko
1-2 päärynää
1/2 granaattiomenaa

Kuori päärynä ja pilko palasiksi. Rapsuttele puolikkaasta granaattiomenasta siemenet. Kaada ginger ale, punaviini, hedelmät ja kanelitanko kannuun, ja nosta maustumaan jääkaappiin noin pariksi tunniksi ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!