1/07/2015

Helppo guacamole


Jos saisin syödä vain yhden maan ruokia, valitsisin ehdottomasti Meksikon. Lähes tulkoon kaikki meksikolainen ruoka osuu ja uppoaa. Erityisherkkuani ovat erilaiset salsat ja guacamolet. Guacamolea voi käyttää nachojen dippaamiseen, uuninachojen lisukkeeksi, tortillojen, wrappien ja enchilladaksien väliin, Texmex-piirakan lisukkeena ja niin edelleen. Ja vielä kaiken kukkuraksi itse tehty guacamole on terveellistä! Vuosia erehdyin luulemaan kaupoissa myytäviä guacamoleja  "oikeaksi" guacamoleksi, kunnes sitten lopulta maistoin itsetehtyä versiota. Kaupan versioissa käytetään avokadoa ehkä n.4%, joten autenttisuudesta ei ole tietoakaan, mutta jos joku sattuu tietämään jonkun oikeasti hyvän valmis-guacamolen, niin vinkatkaapa kommenttilootaan! Siihen asti mennään tällä reseptillä eteenpäin!


 

Guacamole 

 

3 kypsää avokadoa
n. 10 miniluumutomaattia
1-2 valkosipulinkynttä
1/2 pieni sipuli
iso nippu korianteria
1/2 limen mehu
ripaus chiliä (tuoretta tai jauhetta)
halutessasi pari tippaa esim. chipotle-tabascoa tms.

Pilko kaikki ainekset pieniksi kuutioiksi. Silppua korianteri. Yhdistä aineet kulhossa, lisää limen mehu ja mausteet. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Nosta kylmään maustumaan hetkeksi.

-------

Vinkki! Voit halutessasi myös muussata guacamolea hieman esimerkiksi haarukkaa apuna käyttäen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!