2/20/2015

Kookos-brownies (gluteeniton)


Brownies on kyllä yksi (lähes) jokanaisen leivonnaislemppareista. Kyllähän se niin on, ettei kovin moni asia voita täydellistä brownieta, turhan usein ne vaan valitettavasti ovat liian kuivia. Viime viikkoina olen hieman sortunut niin sanottuihin "terveyshömpötyksiin", ja sen seurauksena olen alkanut tekemään itse raakasuklaata (resepti tulossa!), erilaisia aamiaissmoothieta, puuroja jne. Toisaalta kaikki edellä mainitut ovat mukavaa vaihtelua aamupalaan, ja tuskinpa ruokavalion monipuolistaminen ainakaan haittaa tekee. Mutta niin, brownies. Sunnuntaina päätin leipoa brownieseja kaapin perältä löytyneistä kookosjauhoista. Toisen kokeilukerran jälkeen olin tyytyväinen reseptiin. Vaikka terveellisyys ei ole leipomisessa ensisijainen prioriteettini, niin tällä kertaa syntyi kuin vahingossa niin kutsuttu "terveellinen leivonnainen". Sokeria näissä ei ole oikeastaan kuin se, mitä suklaasta tulee + pari ruokalusikkaa haluamaasi makeutusta. Toki enemmän makean perään olevat voivat lorauttaa makeutusta halutessaan hieman enemmän, mutta itse pidin näistä juuri puuttuvan överimakeuden vuoksi. Browniesien rakenne on hieman hatara, joten suosittelen säilyttämään näitä jääkaapissa.



Kookos-brownies


1 1/2 dl kookosjauhoja
1/2 dl mantelijauhoa
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/4 tl suolaa
1 dl kookosöljyä
50 g voita
75-100 g tummaa suklaata
2 munaa
2 dl kookoskermaa
1-3 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sulata voi, kookosöljy ja suklaa miedolla lämmöllä paistinpannulla. Sekoita munat ja kookoskerma keskenään. Lisää kuivat aineet ja muna-kermaseos hieman jäähtyneeseen voiseokseen. Lisää haluamasi määrä makeutusta. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun n. 20 x 20 cm:n vuokaan, ja paista 175 asteessa 15-20 minuuttia. Tarjoa kookoskermavaahdon kanssa.

------
Vinkki! Laita browniesit jäähtymisen jälkeen jääkaappiin, sillä kylmässä rakenne tiivistyy ja tulee mehukkaammaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!