2/02/2015

Suklainen aamiaisvanukaskakku

 
Suklainen aamiaisvanukas - voiko mikään enää kuulostaa ihanammalta? Ajatus suklaavanukkaasta heti aamutuimaan vie ajatukset lapsuuden kesäisiin mökkimaisemiin, jolloin sain usein syödä aamupalaksi jacky makupalaa. Ja jos totta puhutaan, vielä vuosienkin jälkeen tuo perinne saa jatkoa aina silloin tällöin, sillä kukapa voisi vastustaa vanukasta...Tätä vanukasta syötyään ei tosin tarvitse tuntea tippaakaan huonoa omaatuntoa, sillä se koostuu vain hyvistä ja terveellisistä raaka-aineista, ja maistuu silti ihanalta! Erilaisia raakakakkuja olen katsellut sillä silmällä jo pidempään, mutta tätä ennen minulla ei ole ollut tarpeeksi tehokasta blenderiä tai monitoimikonetta, joka olisi ollut tarpeeksi tehokas.

Alkuperäiseen ohjeeseen törmäsin Vaneljan sivuilla, ja heti kun näin ensimmäisen kuvan, alkoi kuola valumaan, ja päätin tehdä kakun heti samana iltana. Mies oli palaamassa seuraavana yönä pitkältä työmatkalta, ja halusin tehdä hänelle erityisen aamupalan. Kakun tekeminen oli todella helppoa, ohjeen erikoisimmat ainesosat taitavat olla chia-siemenet, joita olen kyllä viime aikoina nähnyt myös tavallisten markettien hyllyillä. Chia-siemenet muodostavat turvotessaan kiinteän vanukkaan, joka yhdistettynä kookosrasvaan saa aikaan kakun kiinteyden ilman liivatetta. 

Kaurahiutaleista ja mantelijauhoista valmistettu pohja oli ihanaa, ja olisin voinut syödä pohjaa melkein sellaisenaan. Mieleen tuli ajatus terveellisistä aamiaiskaurapalloista, katsotaan josko saisin reseptin kehiteltyä lähitulevaisuudessa. Kokonaisuudessaan kakku hävisi nopeasti, mies tykkäsi kakusta paljon, ja jopa yleensä ainoastaan ylimakeista (ja yliepäterveellisistä) herkuista pitävä ystäväni kehui kakkua. Siinä jos jossain on jo meriittiä kerrakseen.


 

Suklainen aamiaisvanukaskakku (ohje muokattu täältä)


Pohja

3 dl kaurahiutaleita
10 taatelia
1/2 dl mantelijauhoa
2 rkl kookosöljyä
1 tl vaniljauutetta

Vuoraa pieni (halkaisija 15-18 cm) irtopohjavuoka leivinpaperilla, ja öljyä reunat kevyesti kookosöljyllä. Poista taateleista kivet, ja  hienonna kaikki täytteen ainekset monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Painele seos vuoan pohjalle. Valmista täyte.

Täyte

4 1/2 dl mantelimaitoa
1 dl chia-siemeniä
3/4 dl raakakaakaojauhetta
1 dl sulaa kookosöljyä
2 pientä banaania
5 taatelia
loraus hunajaa

Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen, ja pyöräytä tasaiseksi seokseksi. Maista seosta, ja lisää halutessasi makeutusta. Kaada täyte pohjan päälle, ja nosta jääkaappiin mieluusti yön yli. Halutessasi voit myös pakastaa kakun, jolloin kakku kiinteytyy nopeammin. Tarjoa sellaisenaan tai halutessasi esimerkiksi kookoskermavaahdon kanssa. 


2 kommenttia:

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!