3/31/2015

Pääsiäisen tipukeksit


Kun pääsiäinen alkaa lähestymään alkaa mieli kuin väistämättä siirtymään pikku hiljaa kohti kevättä. Ainakin itse alan pääsiäisen lähestyessä vähitellen vaihtamaan kevätverhoja, ostamaan narsisseja ja tulppaaneita, ja muutenkin käyttämään enemmän värejä aina arkipukeutumista myöten. Pääsiäisen leivonnaisetkin luovat mauillaan kevättunnelmaa kepeine ja usein sitruksisine makuineen. Itsekin olen jo leiponut pääsiäistä varten persikka-rahkapiirakkaa ja valkosuklaa-mangojuustokakkua, joiden reseptit jaan blogissa myös tällä viikolla.



Tietenkin suurena keksien rakastajana täytyihän sitä myös keksejä leipoa! Joskus törmäsin ideaan tipukekseistä, ja päätin että näitä on tehtävä! Lopputulokseen olin erittäin tyytyväinen, ja valkosuklaalla tehty kuorrutus toi mieleen taulukeksit, jos tiedätte mitä tarkoitan. Yleensä keksien päällystämiseen käytetään sokerikuorrutetta, mutta koska en itse liiemmin sen mausta välitä, päätin valita varman suklaan. Halutessasi voit tehdä myös munanmallisia keksejä, voit tehdä muotin esimerkiksi pahvista. Sen kummempia koristelutaitojakaan ei tarvita, ja lopputulos on vähintäänkin viihdyttävä.

Keksitaikina


250 g voita
3 dl sokeria
2 isoa tai 3 pientä munaa
1/2 tl soodaa
500 g jauhoja
(1rkl sitruunamehua)

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.  Yhdistä jauhot ja sooda. Sekoita taikinaan lopuksi sitruunamehu ja jauhot vaivaten. Nosta taikina kylmään muutamaksi tunniksi.

Kaulitse taikina ohueksi levyksi, ja leikkaa taikinaa pyöreällä piparimuotilla. (Voit käyttää myös munan mallista muottia). Nosta keksit leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista keksejä 200 asteessa n. 7-8 minuuttia, tai kunnes keksien reunat alkavat saamaan hiukan väriä.

Kuorrute (n. 20 keksiin)


150 g valkosuklaata
keltaista, mustaa ja punaista elintarvikeväriä

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Jätä muutama pari suklaariviä keksien koristelua varten. Sekoita sulaan suklaaseen keltainen elintarvikeväri. Nosta keksit leivinpaperin päälle, ja päällystä ne keltaisella kuorrutteella. Kun suklaa on jähmettynyt sulata jäljellä olevat suklaapalat kahdessa pienessä kulhossa ja sekoita niihin punainen ja musta elintarvikeväri(voit korvata mustan kaakaojauheella!). Kaada värjätyt suklaat kahteen pieneen muovipussiin, joista leikkaat pään pois. Pursota tipulle silmät ja nokka. Anna keksien kuivua.




1 kommentti:

  1. Tein tuon valkosuklaapäälisen, kun lisäsin elintarvikeväriä niin tuntuu kuin se suklaa olisi mennyt hieman paksummaksi. Annoin suklaan jäähtyä kyllä. Millä sait levitettyä suklaan noin tasaisesti?
    -Sini

    VastaaPoista

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!