7/08/2015

Mansikkasalsa



Mansikka-aika alkaa olla parhaimmillaan, ja sehän sopii ainakin minulle! Mansikat ovat ehdottomasti lempimarjojani, ja etenkin tuoreina vievät kielen mennessään. Olimme viettämässä juhannusta mökillä - niin kuin kunnon suomalaisilla on tapana - ja perinteiseen tapaan tuli tehtyä muurinpohjalettuja. Tällä kertaa halusin kuitenkin tarjota lettujen kanssa jotain hieman erilaista, ja päädyin tekemään mansikkasalsaa. Tästähän tuli hitti heti ensi kokeilulla, ja varmasti tullaan nauttimaan mansikkasalsasta jatkossakin. Mansikka ja ananas sopivat hyvin yhteen, ja minttu sekä lime tuovat makuun mukavaa raikkautta. Sokeria et välttämättä tarvitse reseptiin ollenkaan, jos ananas on todella kypsää ja mansikat makeita. Salsa toimii siis todistettavasti hyvin lettujen kaverina, mutta kylläpä sitä söisi ihan tuollaisenaankin, ja esimerkiksi kookoskermavaahto sopisi makumaailmaan varmasti täydellisesti.


Mansikkasalsa


500 g mansikoita
1/2 ananas
1 lime
tuoretta minttua
tummaa sokeria

Kuori ananas. Pilko mansikat ja ananas pieniksi kuutioiksi ja laita kulhoon. Purista joukkoon limen mehu ja reilu nippu tuoretta minttua hienonnettuna. Maista ja lisää tarvittaessa hieman sokeria. Anna maustua noin puoli tuntia ennen tarjoilua.  




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!